Népszerű eladások

Új termékek

Leértékelések

Nincsenek különleges akciós termékek jelenleg.

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Jelen Adatkezelési Nyilatkozat célja, hogy a https://www.borostyanshop.hu és https://www.sutoildiko.hu a weboldal felhasználói által, az oldal használata során megadott és a weboldal üzemeltetői (United-press kft) számára kezelt személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza.

A jelen adatkezelési szabályzat a borostyanshop.hu weboldalon a látogatók által önkéntes hozzájárulással megadott, GDPR útmutató letöltéséhez és hírlevél kiküldéséhez kapcsolódó adatok tárolására és kezelésére vonatkozik. A személyes adatok kezelését az alábbi alapelvek betartása mellett végzi:

  • i) Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.
  • ii) Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.
  • iii) A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. Az érintettel akkor helyreállítható a kapcsolat, ha az adatkezelő rendelkezik azokkal a technikai feltételekkel, amelyek a helyreállításhoz szükségesek.
  • iv) Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és - ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges - naprakészségét, valamint azt, hogy az érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Az adatkezelő megnevezése: United-press Kft. (továbbiakban: Adatkezelő)

Az adatkezelő címe: 3950 Sárospatak, Radvány u. 2.

Az adatkezelő elérhetőségei: email: admin@borostyanshop.hu

tel: +36 (20) 347 90 52

honlap: www.borostyanshop.hu, www.sutoildiko.hu

Az adatkezelés jogalapja: az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett hozzájárulása
Adatkezeléssel érintettek köre: GDPR útmutatót igénylők
Hozzájárulás az adatkezeléshez: A Felhasználók a regisztráció során kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes adatait az Adatkezelő a jelen tájékoztatóban írt módon kezelje.
Az adatkezelés célja: tájékoztató elküldése emailbe, kapcsolatfelvétel és hírlevél küldés (hozzájárulás esetén).
Az adatkezelés módja: automatizált adatfeldolgozás

2. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE:

A felhasználói önkéntes adatszolgáltatás során az alábbi adatokat adhatja meg (önkéntes alapon, a szolgáltatás használatához azonban elengedhetetlen) a https://www.borostyanshop.hu/ https://www.sutoildiko.hu/ oldalakon található kapcsolat űrlap igénybevételéhez:

a felhasználó neve “Keresztnév” - aki az üzenetet írja – cél: kapcsolatfelvétel, azonosítás

e-mail címe “E-mail" – cél: kapcsolatfelvétel, tájékoztató megküldése, hírlevél küldése

cég neve „Cégnév” - cél: testreszabott tájékoztatás nyújtása a közhiteles nyilvántartások adatai alapján

telefonszáma “Telefonszám” - nem kötelezően kitöltendő adat a szolgáltatás igénybevételéhez – cél: kapcsolatfelvétel telefonon

3. AZ ADATFELDOLGOZÓK (AZ ADATKEZELÉSI MŰVELETEKHEZ KAPCSOLÓDÓ TECHNIKAI FELADATOKAT VÉGZŐK) SZEMÉLYE:

SendinBlue SAS 
47, rue de la Chaussée d'Antin
75009 Paris, France

contact@sendinblue.com

4. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA:

A megadott adatokat határozatlan ideig vagy az érintett hozzájárulásának visszavonásáig kezeli az Adatkezelő.

5. ADATTOVÁBBÍTÁS KÜLFÖLDRE:

SendinBlue SAS hirlevél szolgáltató.

6. AZ ÉRINTETTEK JOGAI:

Az érintett kérelmezheti az Adatkezelőnél
a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
b) személyes adatainak helyesbítését, valamint
c) személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását.
Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.


Az Adatkezelő - ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős útján - az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül, közérthető formában, az érintett erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.
A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az Adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az Adatkezelő költségtérítést állapíthat meg.

Az Adatkezelő a személyes adatot törli, ha
i) kezelése jogellenes;
ii) az érintett kéri;
iii) az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
iv) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
v) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Ha az Adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az Adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

7. TILTAKOZÁS A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE ELLEN:

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,
a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Ha az Adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Ha az érintett az Adatkezelő meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha az Adatkezelő a fenti határidőt elmulasztja, az érintett - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

Amennyiben az érintett személyes adatai kezelése ellen tiltakozik, avagy bírósági jogorvoslattal él, továbbá amennyiben harmadik személytől olyan adatközlésre irányuló megkeresés érkezik, mely nem az érintett hozzájárulásán alapul, úgy a fentiek jogszerűségének elbírálásához szükséges körben az adatok az Adatkezelő által megbízott jogi képviselők részére is kiadhatók.

8. BÍRÓSÁGI JOGORVOSLAT:

Kérjük a tisztelt Felhasználókat, hogy amennyiben úgy érzik, hogy az Adatkezelő megsértette a személyes adatok védelméhez fűződő jogaikat, akkor vegyék fel velünk a kapcsolatot, hogy az esetleges jogsértést orvosolhassuk.

Tájékoztatjuk a Felhasználókat továbbá, hogy az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az adatkezelő székhelye szerinti, vagy az érintett választása szerint az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége.

Ha az Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Ha az Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az Adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet. Az Adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

9. HATÓSÁG ELJÁRÁSA:

Az érintett panasszal fordulhat, ill. tájékoztatást kérhet a Hatóságtól is:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság
Székhely: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Email: ugyfelszolgalat@naih.hu
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
Honlap: http://naih.hu

II. RÉSZLETES ADATKEZELÉSI RENDELKEZÉSEK

1. COOKIE-K (SÜTIK) KEZELÉSE:

Amikor Ön a borostyanshop.hu és a sutoildiko.hu oldalt olvassa, ez azzal is járhat, hogy cookie-kat vagy hasonló technológiákat használunk böngészőjének vagy eszközének azonosításához. A cookie egy kis fájl, amely akkor kerül az Ön számítógépére, amikor egy webhelyet keres fel. Amikor ismét felkeresi az adott webhelyet, a cookie-nak köszönhetően a webhely képes felismerni az Ön böngészőjét. A cookie-k tárolhatnak felhasználói beállításokat és egyéb információkat is. Más platformokon – ahol a cookie-k nem érhetők el vagy nem használhatók – egyéb technológiákat is használnak, amelyeknek a célja hasonlít a cookie-kéhoz: ilyen például a hirdetésazonosító az androidos mobileszközökön. Visszaállíthatja böngészője beállításait, hogy az utasítsa el az összes cookie-t, vagy hogy jelezze, ha a rendszer éppen egy cookie-t küld. Azonban lehet, hogy bizonyos webhelyfunkciók vagy szolgáltatások nem fognak megfelelően működni cookie-k nélkül.

A borostyanshop.hu weboldalon a Google Analytics által használt cookie-k (sütik) működnek, melyek működésére a Google adatvédelmi irányelvei vonatkoznak (https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu) .

2. EMAIL CÍMEK MARKETING CÉLÚ FELHASZNÁLÁSA:

A regisztráció során megadott email címre reklámot tartalmazó levelet az Adatkezelő kizárólag abban az esetben küld, amennyiben ahhoz a Felhasználó előzetesen, kifejezetten hozzájárult. A hozzájáruló nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható, a reklámot tartalmazó email alján elhelyezett link segítségével. Az Adatkezelő ezen felül biztosítja az admin@borostyanshop.hu, valamint a 3950 Sárospatak Radvány u. 2. címeken is a visszavonás lehetőségét azzal, hogy ez esetben ügyintézési idő merülhet fel, így javasoljuk az emailben található link segítségével történő leiratkozást.



Hirdetésbanner helye! Linkcsere oldalak jelentkezését várjuk a weboldal email címén. (150x150px méret)

Hegyi kristály, a természetes csodaszer

Fontosnak tartod egészséged és jó közérzeted megőrzését? A táplálkozásra és a mozgásra való odafigyelésen túl sok múlik azon is, mennyire vagy képes megteremteni a belső harmóniát a mindennapi stressz mellett. Napjainkban a természetes gyógymódok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen mellékhatások nélkül teszik lehetővé a szervezet egyensúlyának megteremtését. A szabad energiaáramlásban és az ebben rejlő erőben sokan hisznek, s a tapasztalatok is alátámasztják, hogy a 7 fő és 18 kisebb csakra a 700 meridiánnal együtt gondoskodik arról, hogy miként érezzük magunkat. Az ásványokból készült karkötők segítségével feloldhatóak a blokkok és megvalósítható a szabad energiaáramlás. Ennek számos előnyét érezheted, ám nem mindegy, milyen ásvány mellett teszed le a voksod. Ha egy olyan ásvány ékszert keresel, amely rendkívül erős gyógyító hatással rendelkezik, akkor érdemes kipróbálnod a hegyi kristály nyújtotta előnyöket. Maga az anyag egy színtelen, átlátszó kvarc, ám lehetnek benne szilárd halmazállapotú részek vagy folyadékok, amelyek megtörik átlátszóságát.

Elsősorban azért tartják a legerősebb gyógyító kristálynak, mert a hegyi kristály minden más ásvány hatását fokozza. Hatásait egyébként a hagyományos orvostudomány is elismeri, hiszen vannak olyan műszerek, melyek ebből az alapanyagból készülnek. Gyakorlatilag minden csakra és csillagjegy számára ajánlható, s alapvetően erősíti a test összes funkcióját. Az immunrendszer működésének erősítésével javítja az általános közérzetet, de pozitívumai természetesen nem merülnek ki ennyiben. Ha szellemi munkát végzel, vizsgázol, tanulsz, vagy egyszerűen csak szeretnéd javítani emlékezőtehetséged, akkor a hegyi kristály ékszerek a legjobb választásnak bizonyulnak. A gondolkodás élénkítésével jobb problémamegoldóvá válhatsz, ráadásul az érfalak lerakódásaitól, a láztól és a gyulladásoktól is könnyebben megszabadulhatsz egy hegyi kristály alapanyagból készült nyaklánc vagy karkötő segítségével. Erősítsd aurádat, és vezesd el a negatív energiákat hegyi kristály viselésével!

Ásvány karkötő az egészség szolgálatában

Az ékszerviselés története régmúlt időkre nyúlik vissza. Évezredekkel ezelőtt főként a fából, csontokból készült darabok voltak elterjedtek, ám az idő múlásával egyre szélesebb körben álltak rendelkezésre anyagok az ékszerkészítéshez. Napjainkban az ásványok kiemelt népszerűségnek örvendenek, s ez nem csak igényes megjelenésüknek köszönhető, hanem a bennük rejlő gyógyító erőnek is. Az ásvány karkötő anyagától függően segít viselőjének az egészség megőrzésében, valamint annak helyreállításában. A hagyományos orvostudomány és a természetes gyógymódok képviselői is egyetértenek abban, hogy a szervezet egyensúlyi állapotának megteremtése rendkívül fontosnak bizonyul. Számos szervi panasz visszavezethető az egyensúly hiányára. A szervezet energiáinak szabad áramlása megteremthető ásvány karkötő viselésével, ráadásul, ha jól választasz alapanyagot, számos egészségügyi panaszodnak is búcsút mondhatsz. Ha az ásványokat hatékonyság szerint rangsorolnunk kellene, akkor a hegyi kristály vezető helyet foglalna el. Méltán nyerné el ezt a megtiszteltetést, hiszen az áttetsző kristályból készült ékszer felerősíti a holdkő, ametiszt, vagy minden más ásvány hatását.

A holdkő, az ametiszt, a kalcedon, a tigrisszem, vagy a vörös jáspis is igen keresettek napjainkban, így ha közülük választhatsz, biztosan nem lőhetsz mellé. Az ásvány karkötő korosztálytól függetlenül ajánlott, ráadásul ajándékba is remek döntés egy hasonló, igényes, gyakorlatilag bármilyen alkalomra viselhető ékszer. A vonzó megjelenés sokszor éppen az olyan apróságokon múlik, mint a választott ékszerek. A bizsuk és a személyiségedhez nem passzoló darabok helyett érdemes olyan alapanyagból készültek mellett döntened, amelyek egyszerre stílusosak, természetesek, és ugyanakkor gondoskodnak a testi-lelki egyensúly megteremtéséről. Az ásvány karkötő akár ajándékba is remek választás, így ha barátnőd, családtagjaid szeretnéd meglepni valami igazán személyes és igényes darabbal, akkor érdemes körülnézned az online kínálatban. Az ásvány karkötő viselése segíthet abban, hogy harmonikusabb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb lehess. A marokkő pedig az otthon díszeként lehet hatással a benne lakókra.