Vannak ételek ( csoki, sütemény, keksz, fagylalt stb. ), amelyeket előszeretettel eszünk stresszhelyzetben, melyek átmenetileg segítenek, de ezeknek nagyon magas a kalóriatartalma és a glikémiás indexe is. Az édesség iránti vágyat a stressz hatására megemelkedő kortizolszint okozza, a kortizol nem csak ezt eredményezi, hanem a hasi zsírok felhalmozódásában is szerepet játszik. Ezért érdemesebb inkább olyan élelmiszereket naponta fogyasztani, amelyek nyugtató hatásúak és erősítik az idegrendszert pl. :
Spárga : Magas a folsavtartalma miatt támogatja az ideg-rendszer működését.
Piros bogyó gyümölcsök : Magas antioxidáns tartalmuk miatt, a stressz következtében keletkező szabadgyököket tudják megkötni.
Avokádó : Ajánlott, mert gazdag többféle B-vitaminban. pl. B2, B5, B6.
Ha viszont az ásványok erejét szeretnéd igénybe venni, válaszd a :
Angelit : nyugtató kő.
Howlit : megnyugtatja a zavaros érzelmeket. Csillapítja az elmét, segíti az elalvást.
Lepidolit : lítium tartalma csökkenti a hangulat ingadozást, a stressz és a depressziót.
Füstkvarc : növeli a stressz-tűrő képességet.